MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...
fot. lukinIgor/pixabay.com

Nie masz pomysłu na kolację, która nie tuczy? Skorzystaj z tych propozycji! Wyjaśniamy też, o której jeść kolację i ile powinna mieć kalorii

Warzywa z mięsem z woka

Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach.

Zobacz również

Zwycięstwo Brazylii po golach Viniciusa. Paragwaj stracił szanse wyjścia z grupy

Zwycięstwo Brazylii po golach Viniciusa. Paragwaj stracił szanse wyjścia z grupy

Półnaga Natasza Urbańska świeci wdziękami na gali Miss Polonia! Co za widok!

Półnaga Natasza Urbańska świeci wdziękami na gali Miss Polonia! Co za widok!

Polecamy

Gdzie najlepiej studiować prawo? Ranking wydziałów 2024

Gdzie najlepiej studiować prawo? Ranking wydziałów 2024

Dziecko bierze narkotyki – co robić w takiej sytuacji? Ekspertka radzi

Dziecko bierze narkotyki – co robić w takiej sytuacji? Ekspertka radzi

Uciążliwe objawy i osłabienie. Ta infekcja jest groźna także dla dorosłych

SYGNAŁ CZYTELNIKA
Uciążliwe objawy i osłabienie. Ta infekcja jest groźna także dla dorosłych