MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w...

Te robaki i owady są dodawane DO JEDZENIA Nawet o tym nie wiesz. Oto lista legalnych dodatków z owadów! CO Z NICH ROBIĄ? SPRAWDŹ

Mącznik młynarek

Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w 2021 roku uznała suszone larwy mącznika młynarka za w pełni bezpieczne do spożycia. Robaki mączne to jedne z najczęściej wykorzystywanych owadów w produkcji żywności. Larwy mącznika młynarka i robaczki smocze charakteryzują się wysoką zawartością białka (ponad 50%) oraz zawierają wiele cennych składników odżywczych, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminy z grupy B. Są one wykorzystywane jako składnik przetworów spożywczych, np. białkowych batonów, kulek energetycznych, karmy dla zwierząt.

Zobacz również

Trener Nadala studzi emocje w sprawie startu Rafy w Paryżu

Trener Nadala studzi emocje w sprawie startu Rafy w Paryżu

Pińczowskie "Konstelacje Kultury". Mieszkańcy zorganizują ciekawe wydarzenia

Pińczowskie "Konstelacje Kultury". Mieszkańcy zorganizują ciekawe wydarzenia

Polecamy

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód